Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha cursus iets voor jou!

Wat is de Alpha cursus?

Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt, dat is de Alpha cursus. Op de Alpha cursus ontmoet je veel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Wat zijn de onderwerpen?

Op de tien avonden komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?

• 23 oktober: Wie is Jezus?
  • 30 oktober: Hoe zit het met het kruis?
  • 6 november: Hoe kan ik geloven?
  • 13 november: Bidden; waarom en hoe?
  • 20 november: Bijbel; waarom en hoe?
  • 22 & 23 november: Alpha weekend: De Heilige Geest
  • 27 november: Hoe zit het met het kwaad?
  • 4 december: Geneest God vandaag de dag nog?
  • 11 december: Waarom en hoe vertel ik het anderen?
  • 18 december: Hoe zit het met de kerk?

Wat kun je verwachten?

De Alpha cursus start met een lekkere maaltijd. Na de maaltijd luister je naar een boeiende inleiding. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Halverwege de cursus gaan we samen een weekend weg om het thema ‘de Heilige Geest’ uit te diepen. Lijkt het je wat? Kom tijdens de eerste avond vrijblijvend langs en ontdek of de cursus iets voor je is.

In het voorjaar van 2019 start er weer een Alphacursus in Hanzekerk. De avonden beginnen om 19:00 uur en zijn dus inclusief een maaltijd. Bovendien is de cursus helemaal gratis!

Meld je aan!

Enthousiast geworden over Alpha? Meld je dan aan voor de nieuwe cursus. In Oktober beginnen we weer met een nieuwe cursus! We hopen je graag te ontmoeten!

• Date Format: DD slash MM slash YYYY