Als Hanzekerk willen we manieren ontdekken en creëren om een positieve impact te blijven maken in onze geliefde stad Nijmegen tijdens deze Corona-crisis. Dit is dé tijd om de woorden van Jezus ‘Heb uw naaste lief’ echt in de praktijk te brengen en te leven voor de stad!

Er zijn een heleboel kwetsbare mensen in onze maatschappij die onze hulp nu hard kunnen gebruiken of misschien ben je zelf wel iemand die hulp nodig heeft. Dan willen we je helpen.

Als kerk willen we onze verantwoordelijkheid nemen en daar waar kan en mogelijk mensen helpen en met elkaar verbinden. Dit doen we door mensen praktisch te helpen en tevens mensen te bemoedigen in deze uitdagende tijd. Uiteraard alles binnen de richtlijnen van onze overheid. Als kerk zijn we onder andere verbonden aan het landelijke initiatief #nietalleen. Daarnaast hebben we als kerk verschillende initiatieven gestart. Lees hieronder hoe jij kan helpen of hoe je hulp ontvangt:

Via #nietalleen zijn we als Hanzekerk in contact gekomen met Souhaib van Naturally tasty. Deze compassievolle Nijmegenaar maakt allemaal lekkere biologische soepen. Deze wil hij gratis weggeven aan mensen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen ed. Als jij je aanmeldt voor dit project kun je helpen als vrijwilliger in de logistiek om de soepen in te pakken en te vervoeren. Er komen steeds meer plekken bij waar deze heerlijke soepen de hardwerkende Nederlanders een extra steuntje in de rug geven.
Soep Project

Voedselbank Nijmegen/Overbetuwe wil de schakel zijn tussen verspilling en armoede. Ze zorgen ervoor dat vele Nijmegenaren extra eten en drinken krijgen. Zeker in deze lastige tijd. Is dit erg welkom. Je kan jezelf rechtstreeks aanmelden via deze link van de website van de Voedselbank Nijmegen/Overbetuwe. Dus meld je aan en maak een verschil.

https://www.voedselbanknijmegen.nl/corona/helpen/

Vrijwilligers gezocht voedselbank

De doelgroep die wellicht het zwaarst worden getroffen in deze crisis zijn onze kwetsbare ouderen. Als Hanzekerk hebben we al eerder samengewerkt met de fijne mensen van de ZZG zorg. Zij hebben verschillende locaties in Nijmegen waar ouderen wonen. Qua eten en voorziening zitten zij voorlopig goed maar waar wel behoefte aan is, juist in deze tijd is contact met mensen of een vriendelijk gebaar. Met dit project kun je meehelpen door verschillende dingen te doen.

 • Schrijf een kaartje of een brief voor een bewoner
 • Digitale wandeling Nijmegen. Jij maakt een wandeling door ons mooie Nijmegen en een bewoner kan vanuit huis met je meelopen en maakt zo een digitaal ommetje. Sportief voor jou en leuk contact ook voor de bewoner
 • Via #nietalleen werken we samen met stichting EJVO die jongeren aan ouderen koppelt om praktische hulp te bieden voor oudere mensen die wel nog op zichzelf wonen.
 • Bij De Globe van ZZG Zorg hebben ze een binnentuin. Als jij een mooi miniconcert kan geven of een leuke dans wil doen met een groep studenten of de kinderen/jongeren uit jouw buurt, laat het weten en maak zo de ouderen blij.
Ouderen Project

Dit project is een mooie win-win situatie. We horen genoeg verhalen van kinderen die veel binnen zitten en zich soms vervelen. Wat is er nou toffer dan om een mooie tekening, kleurplaat of kaart te maken voor iemand van het verzorgingstehuis. Wij zullen het knutselwerkje dan bezorgen. En zeker weten dat de mensen het zullen waarderen.

Dus ouders activeer je kids en laat ze iets moois maken en zo zorgen we waarschijnlijk voor weer een stukje vrolijkheid in Nijmegen.

Hanzekids tekenproject
 1. Stuur een kaartje
 2. Breng een bloemetje
 3. Pleeg een belletje
 4. Doe iemands boodschappen
 5. Oppassen
 6. Hond uitlaten
 7. Geef een gift
 8. Digitaal wandelen met ouderen door Nijmegen met je telefoon
8 tips #hebuwnaastelief