In quarantaine én samen eropuit met Jezus!

Door Joyce van de Kamp

Quarantaine. Een woord dat ik in een jaar zoveel vaker heb gehoord en gezegd, dan in de jaren daarvoor. Toch is quarantaine niet iets nieuws. 

“Maar u, wanneer u bidt, ga in uw binnenkamer, sluit uw deur…
Mattheüs 6:6

Om een relatie met Jezus na te jagen, is het belangrijk dat we leren hoe we afgezonderd moeten zijn van alles om ons heen en in quarantaine te zijn met Jezus alleen. Een oud gezegde: ‘Wie ik ben wanneer niemand me ziet, is de echte ik.’ Het is de plek van herstel en genezing, het delen van je hart en wat je bezighoudt en het ontvangen van Zijn goedheid. Het is de plek waar Jezus jou vervuld en verteld hoe Hij vol liefde naar jou kijkt en voor je zorgt:

“Worden niet twee musjes voor een penninkje verkocht? En niet een van die zal op de aarde vallen buiten uw Vader om. En ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Wees dus niet bevreesd, u gaat veel musjes te boven.” Mattheüs 10:29-31

Maar in quarantaine zijn met Hem is niet het enige waar Jezus ons voor roept. In het volgen van Jezus als Zijn discipel is het een constante wisselwerking tussen in quarantaine met Jezus en eropuit gaan, wandelen met Hem. Zoals Mattheüs 10 laat zien, zegent Jezus Zijn discipelen om eropuit te gaan. Ik geloof dat Jezus ons, als Zijn kinderen en discipelen, zegent met Zijn liefde, vrede en hoop om tot zegen te zijn voor een ander.

“Deze twaalf zond Jezus uit…”
Mattheüs 10:5

Mattheüs 10 laat ook zien dat Jezus er samen met ons op uit wil gaan en dat dit niet altijd makkelijk is. Ik geloof dat Hij daarom ons er samen op uit stuurt en niet alleen. Het volgen van Jezus is iets wat we samen doen. Het gaat om verbondenheid en samenwerken. We hebben elkaar nodig. Wanneer je vreugde en vrede ervaart is dat zo mooi om dat met medereizigers te delen. Wanneer je in een moeilijke tijd zit, kan de ander je helpen om niet de moed op te geven. Als je je ongelukkig voelt dan loopt er iemand naast je die kan zeggen dat je niet alleen bent en je helpt om je ogen te richten op Jezus. En we hebben natuurlijk altijd de beste Gids bij ons. Want wat Jezus ons beloofd:

“Ik ben met je al de dagen, tot de voleinding van de wereld.”
Mattheüs 28:20

Aan de slag!

  • Maak (opnieuw) tijd om in quarantaine te zijn met Jezus alleen. Deel je hart, luister naar Zijn stem, lees Zijn Woord en bid voor anderen.
  • Heb jij een medereiziger? Dank God daarvoor en investeer in deze relatie! Wil je graag een medereiziger ontmoeten om er samen op uit te gaan? Deel dit met God en vraag Hem om een medereiziger te ontmoeten.
  • Vraag de Heilige Geest hoe je in deze tijd, waarin het toch allemaal wat anders is, anderen mag zegenen met Jezus liefde, vrede, vreugde en hoop. Geef Hem de ruimte voor de creatieve ideeën!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.