Blog: Ons leven staat op dit moment stil… of toch niet?

Door Elise de Vries

Eerst kwam de mededeling dat de universiteit haar deuren zou sluiten. Het liet niet lang op zich wachten of ook mijn stage – een basisschool – ging dicht. Dat betekent dat mijn studie grotendeels stil ligt. Bij jou is dat misschien je werk en financiële zekerheid. Of je maakt juist overuren en het is je gezin dat tekort schiet. Corona heeft ons gevangen en nu kunnen we niet meer doen wat we moeten doen, toch?

Ik schrok van die gedachte. Het feit dat ik zo ontdaan ben door het stil komen te liggen van mijn studie, betekent dat studie erg hoog op mijn prioriteitenlijst staat. Zo hoog dat het voelt als het doel van mijn leven. Het confronteerde mij met het feit dat ik helemaal geen rust vond ik onze constante factor: onze relatie met God. Dat hield mij een spiegel voor. Mijn levensdoel is namelijk niet een carrière, maar het doel van mijn leven is om God te dienen ongeacht de omstandigheden!

Paulus schrijft erover in Romeinen 15, als hij uitlegt dat hij de kerk in Rome scherp probeert te houden:

Maar ik heb u ten dele op nogal gedurfde toon geschreven, broeders, als om u hieraan te herinneren, vanwege de genade die mij door God gegeven is, om een dienaar van Jezus Christus te zijn voor de heidenen, door het Evangelie van God als een priester te dienen, opdat het offer van de heidenen welgevallig zou zijn aan God, geheiligd door de Heilige Geest. (Romeinen 15:15-16, HSV)

In andere woorden: Paulus wilde de andere gelovigen scherp houden zodat ze zich zouden herinneren om God te dienen in de wereld, zodat diezelfde wereld God ook zou gaan dienen. Zo werd ik ook herinnerd aan dat ene doel: God dienen. Door het wegvallen van studie en alle activiteiten zag ik in dat mijn focus niet goed lag. Mijn aandacht moest weg van de dagelijkse sleur, naar het geven van eer aan God in alles wat ik doe.

Ik wil jou daar ook tot uitdagen. Denk eens bij jezelf na: heb je het gevoel dat je hele leven wegvalt? Welke plek heeft God eigenlijk in jou leven? En hoe kan je het stilstaan van de maatschappij gebruiken om meer ruimte aan God te geven? Verleg je focus als deze niet goed ligt. Juist onder druk wordt vaak duidelijk waar we waarde aan hechten en waar we op gericht zijn.

Laten wij als kinderen van God een licht zijn in de wereld, door de hoop die we hebben. Ook nu ligt onze voldoening in Jezus én dat is onze getuigenis.Of u dus eet of drinkt of iets anders doet, doe alles tot eer van God. (1 Korinthe 10:31, HSV)

3 reacties

  1. Tineke Sanders op zegt:

    Top deze blog. Dankjewel voor deze eye opener en inspiratie. Mijn Werk in de zorg valt niet weg maar wel veel andere zaken.. Volop tijd dus voor bezinning en creativiteit..

  2. Tineke Sanders op zegt:

    Top deze blog!! Dankjewel voor deze eye opener en inspiratie. Mijn werk in de zorg valt niet weg maar wel veel andere zaken.. Volop tijd dus voor bezinning en creativiteit..

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.