Update 2 juli 2020

WE ARE BACK! Ja, eindelijk is het zover; zondag komen we weer fysiek bij elkaar. Na maanden van afwezigheid kunnen we niet wachten om samen met jou God te zoeken en te aanbidden. Rik Bennik zal spreken over het thema “Welkom Thuis”.  In deze nieuwsbrief vertellen we je graag meer hoe we de samenkomst gaan vormgeven en op welke manier we onze voorzorgsmaatregelen nemen. Lees dit dus even goed door!

 • Vanaf zondag 5 juli komen we als Hanzekerk-familie weer fysiek samen.
 • Elke 1e en 3e zondag van de maand komen we samen in het Openlucht Theater de Goffert.
 • Adres is: Steinweglaan 2, 6532 AE Nijmegen
 • Parkeren kun je aan de Steinweglaan, Slotemaker de Bruineweg of bij het NEC stadion. 
 • Er zijn plekken voor de fietsen.
 • Er zijn ook plekken geschikt voor rolstoelen
 • Het Openlucht Theater is deels overdekt, wat betekent dat je bij slecht weer alsnog droog zit.
 • Er is een kinderprogramma, meer info zie verderop in de mail.
 • De samenkomst duurt van 10:30 tot ongeveer 12:00 uur. Inloop is vanaf 10:15 uur.
 • De dienst wordt niet uitgezonden via een live-stream
 • Er is koffie van te voren en na afloop van de samenkomst.
 • Er zijn verschillende manier om financieel te geven; via Givt, overboeking, machtigingskaart (die je bij binnenkomst kan pakken) of contant. Bij de in- & uitgang staat een collecte bak waar je de machtingskaart en/of contact geld in kan doen.
 • We houden rekening met een aantal algemene hygiënemaatregelen, zoals afstand houden, hand sanitisers, schone WC’s en geen handen schudden
 • Ben je ziek met een van de klachten van onderstaande lijst?* Blijf dan thuis.
 • De indeling van het OLT is als volgt; op de eerste rijen mogen mensen hardop zingen. Vindt je dit onprettig dan zijn de achterste rijen gereserveerd voor mensen die dit liever niet willen. Je kunt er ook altijd zelf voor kiezen om een mondkapje te dragen.
 • Er is een registratielijst bij binnenkomst. Zet svp een kruisje bij je naam. Staat je naam niet op de lijst (bijvoorbeeld voor 1e keer bezoekers of je staat niet in de database): vul dan je naam en telefoonnummer in. Dit helpt ons (in het zeer onwaarschijnlijke geval) wanneer contact tracing nodig is en dient als registratie voor de samenkomst.
Klachtenlijst / gezondheidscheck*

1. Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
– Koorts vanaf 38 graden
– Hoesten
– Neusverkoudheid
– Benauwdheidsklachten
2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
3. Heb je het coronavirus (COVID-19) gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een laboratorium)?
4. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
5. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

Heb je 1 of meer van de 5 vragen met ja beantwoord? Blijf dan thuis.

*Deze lijst geldt niet wanneer je recentelijk negatief bent getest op covid.

UPDATE 18 MAART 2020

18-03-2020

Lieve Hanzekerk familie,

Graag brengen we jullie op de hoogte omtrent het Corona virus. In het filmpje hieronder zie je de keuzes die we als staffteam voor de komende periode hierin hebben gemaakt. Neem er even de tijd voor om het helemaal te bekijken (en vergeef me mijn gestotter; ik moest er even aan wennen 😉 ) 

Bekijk hier de video boodschap!

Hoewel we dus fysiek de komende periode niet bij elkaar komen, zijn we nog steeds de kerk! Daarom ook echt de aanmoediging vanuit onze kant om deel te nemen aan zo’n whatsapp groep. De mate waarin je in de ze groep participeert bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Maar het is belangrijk dat we met en bij elkaar betrokken zijn! 

Hoe schrijf je je hiervoor in?

 1. Ga naar “mijn Churchsuite” in de app of via internet
 2. Klik in het keuze menu op “mijn groepen”. 
 3. Je ziet nu de 4 whatsapp groepen die er zijn. Maar een keuze bij welke je ingeschreven wilt zijn en vul je gegevens in.
 4. De coördinator ontvang een bericht hiervan en voegt je vervolgens toe.
 5. Enjoy de conversation! 😀
 6. Mocht je er niet in churchsuite staan laat dan hieronder je gegevens achter

Tenslotte willen we je nog wijzen op dat het vandaag de dag van het nationaal gebed is. Gebed is ontzettend belangrijk. We moedigen je van harte aan om mee te bidden. Meer informatie vindt je hier.

Namens het staffteam,

Bjorn

Whatsapp groepen

UPDATE 13 MAART 2020

“A scared world needs a fearless church” – AW Tozer

Nijmegen, 13-3-2020    

Beste Hanzekerk familie,

Als bestuur & staffteam houden we nauw lettend de adviezen van het RIVM in de gaten m.b.t. het Corona virus. Gisteren heeft het kabinet hiervoor nieuwe maatregelen getroffen. Op basis van deze nieuwe maatregelen  willen we als kerk onze verantwoordelijkheid nemen door onze reguliere zondagse samenkomsten NIET door te laten gaan. (Regelmatig bezoeken 100 mensen of meer de zondagse samenkomst).

Alternatief
Ondanks dat de samenkomst niet doorgaat, blijf de kerk wel bestaan. Daarom bieden we een alternatief aan. Namelijk het samenkomen in verschillende huiskamers. Het idee is om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten, onder het genot van een kopje koffie of thee. 

Een aantal mensen hebben aangegeven hun huis open te stellen. Dit zijn de plekken waar je zondag om 10:30 uur welkom bent:

 • Koen & Muriël Filius (Regentessestraat 1, Nijmegen)
 • Guus Duenk (Burghardt van den Berghstraat 76, Nijmegen)
 • Familie Bussche (Annabellastraat 14, Nijmegen)

Daarbij willen we jullie vragen om de richtlijnen van het RIVM in de gaten te houden. Een overzicht hiervan vindt je hier. Dit betekent dat wanneer je last hebt van hoesten, niezen, koorts en/of zere keel, we je vragen zondag thuis te blijven. 

Mocht het niet lukken om in één van de huiskamer samen te komen, dan bevelen we van harte verschillende lifestreams van anderen kerken aan (bijvoorbeeld van onze vrienden van Mozaiek0318 ).

Tot slot
Tot slot willen jullie aanmoedigen om te bidden. De onzekerheid die deze epidemie geeft maakt dat mensen angstig zijn of worden. Laten we daarom bidden dat deze epidemie zal stoppen en Hoop zichtbaar zal zijn. Laten we ook bidden voor onze overheid die belangrijke keuzes moeten maken en voor de mensen die in de zorg werken. 

Volgende week versturen we een nieuwe update met hoe we volgende week vorm gaan geven. Mocht je ondertussen vragen hebben, dan zijn we altijd beschikbaar of kun je een mailtje sturen naar info@hanzekerk.nl

Namens het bestuur & staffteam,

Bjorn & Inge