Vanwege de lockdown en de bijbehorende maatregelen van het RIVM hebben we er voor gekozen om de fysieke kerstavonddiensten en kinderkerstfeest niet door te laten gaan. In plaats daarvan zullen we op kerstavond een digitale samenkomst aanbieden. Meer informatie hierover volgt nog.

Met kerst vieren we de geboorte van Jezus Christus. Ook bij Hanzekerk staan we hier uitgebreid bij stil. Op deze pagina vind je meer informatie over onze kerstactiviteiten.

KERSTAVONDDIENSTEN

Op kerstavond vieren we met elkaar dat Jezus dichterbij kwam. Zo dichtbij, Hij kwam als kind naar deze wereld! Om ons te redden van zonden, pijn, verdriet en angst. Hij kwam om ons hoop, liefde, leven en vrede te geven!

2020 is een jaar vol uitdagingen geweest. Voor ons persoonlijk, voor ons land en voor de hele wereld. Hoe mooi is het om juist nu met elkaar kerst te kunnen vieren. Het feest van hoop en licht voor de wereld!

Daarom organiseren we als Hanzekerk op 24 december een kerstavonddienst, met het thema “Dichterbij Kerst”. Hierin zullen we op afwisselende wijze stilstaan bij de geboorte van Jezus. Ook is er ruimte om elkaar (op afstand) te ontmoeten.

Er zullen 2 identieke diensten zijn. Aanmelden voor de dienst is verplicht. Een dienst om 19:30 uur en een dienst om 21:30 uur. Tussen beide diensten zal er ruimte zijn om elkaar te ontmoeten met een warme kop chocolademelk!

Alle praktische informatie op een rij:

• Datum: 24 december
  • Tijd: Er zijn 2 diensten
    • 1e dienst: 19:30 – 20:30 uur | met na afloop warme chocolademelk
    • 2e dienst: 21:30 – 22:30 uur | met vooraf warme chocolademelk
  • Waar: Petruskerk Nijmegen | Schependomlaan 83, Nijmegen

KINDERKERSTFEEST

Op zondag 27 december zullen de kinderen op geheel eigen wijze kerst vieren. Een spetterend kerstfeest speciaal voor de kinderen! Een geweldige ochtend waarbij we de geboorte van Jezus vieren.

KERSTPAKKETTEN

Het is een andere tijd waarin we op dit moment leven met elkaar en waarin het zo belangrijk is om naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen. Hoe mooi is het om met Kerst iets te betekenen voor mensen die eenzaam zijn, een heftig jaar hebben gehad of om een andere reden een mooi pakket verdienen. Als Hanzekerk gaan we hiermee aan de slag! Lees hieronder op welke manier.

Hoe werkt het?

Jij kan en mag iemand aanmelden waarvan jij vindt dat deze persoon, dit stel of gezin een kerstpakket verdient. Dit is niet alleen voor mensen binnen Hanzekerk. Denk aan: familie, buren, kennissen en vrienden. Je kunt een aanvraag doen voor iemand door onderstaand formulier in te vullen.

Let op! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

Op zaterdagochtend 19 december worden de pakketten op een afhaalpunt in Nijmegen klaargezet. Er staat dan een fantastisch kerstpakket klaar voor de mensen die jij hebt aangemeld. Jij haalt het pakket op en brengt deze in de dagen voor Kerst bij de persoon/personen die jij hebt aangemeld. De kerstpakketten zijn natuurlijk gratis. De ontvanger hoeft hier niets voor te betalen en zit nergens aan vast.

Voor het samenstellen van deze kerstpakketten zijn we afhankelijk van giften. Hoeveel pakketten we kunnen uitdelen hangt af van de ontvangen kerstdonaties. Wij zullen je op tijd informeren of wij een kerstpakket kunnen samenstellen wat jij wilt uitdelen. Ook jij kunt een gift overmaken, door op onderstaande knop te klikken. Alvast hartelijk bedankt!

Heb je vragen of wil je meehelpen met deze actie? Dat kan! Stuur dan een mail naar info@hanzekerk.nl

Voor vragen of meer informatie; mail ons gerust!