3 tips voor een leven dichterbij God

Door Anne Sofie Kastelein

Hallo lieve mensen van de HanzeKerk!

Ik dank God voor jullie allen! Het is even geleden dat er voor het laatst fysiek bij elkaar waren, maar tegelijkertijd voel ik me niet ver van jullie verwijderd omdat we zo veel online mogelijkheden hebben om elkaar te bereiken. Daar ben ik erg dankbaar voor!

In deze blog wil ik jullie graag een stukje vertellen over hoe je dichter bij God kan leven. Iets waar ik zelf dagelijks in mijn eigen leven intens naar op zoek ben. De Bijbel verteld ons dat wij geschapen zijn naar Gods beeld (Zie Genesis 1:27 en Psalm 8:4-8). Wij zijn geschapen om God te verheerlijken, en ik heb eens het horen zeggen dat dit daarom ook het hoogste doel is waar wij als mensen naar kunnen streven. Leven naar hoe God het bedoelt heeft is bevrijdend!

 De apostel Paulus schreef in zijn brief aan de Korintiërs:

 “Of U dus eet of drinkt of iets anders doet, doe alles tot eer van God.

1 Korinthe 10:31 (HSV)

Vanuit mijn eigen leven wil ik jullie drie praktische voorbeelden/tips geven hoe je dat kunt doen en wat voor voordelen dit heeft:

Tip 1: Wat je kunt doen om God te betrekken in je dagelijkste bezigheden, is telkens voordat je aan een activiteit begint, een hoofdstuk uit de bijbel lezen (audio bijbels beluisteren via de youversion app is ook erg fijn. Bijv. in de trein, bus, auto etc.) en vervolgens ook weer een als je klaar bent. Dit kan een manier zijn om 1 Korinthe 10:31 toe te passen. Hoe meer je de Bijbel leest, hoe meer je Gods wil kunt onderscheiden van je eigen wil (2 Timotheüs 3:16)

Tip 2 Ik ontdekte op een website pasgeleden een prachtige tip die “The golden rule of bible reading” werd genoemd: Als je iets in de bijbel niet snapt, zoek het antwoord op je vraag eens op in de Bijbel zelf, want daar staat alles in wat je moet weten (1 Korinthe 2:13). Zo leer je ook steeds meer om op God’s woord te vertrouwen!

Tip 3: Blijf door de dag heen met God in gesprek over alles wat er op je pad komt en wat je bezig houdt (1 Thessalonicenzen 5:17)  Ik ontdek in mijn eigen leven dat dit mij dichterbij Hem brengt en mij eraan helpt herinneren dat God de hoogste is in mijn leven ook op de moeilijke momenten zoals David dat vaak deed in de psalmen. Als er zonde in mijn leven is, dan probeer ik deze specifiek te belijden. Zo wordt de communicatielijn tussen mij en God opengehouden want onze zonde is immers wat ons van God scheidt (Jesaja 59:2) Bidden brengt hoop, troost en vergeving!

Stormie Omartian zei het mooi in haar boek: “Lead me, Holy Spirit”

“Walk so closely with Him that you hear His heartbeat. Pray. Listen. Seek the leading of His Holy Spirit. Begin evert day with God in prayer, in His word and in worship so that no matter what arises, you are more than ready.” – Stormie Omartian 

Ik bid dat deze tips jullie zullen bemoedigen, inspireren en helpen om dichter bij God te leven. Nader tot God, en Hij zal tot jou naderen! (Jakobus 4:8)

Heel veel zegen bid ik jullie allen toe en Ik kijk er naar uit om jullie hopelijk snel weer te mogen zien!

Anne Sofie Kastelein

4 reacties

  1. Sharon Jongkind op zegt:

    Bedankt voor het delen van jouw inzicht lieve Anne Sofie. Gods liefdevolle Zegen. Heel mooi gedaan. Kort maar krachtig. De persoonlijke relatie met God en deze Vriendschap met Hem ontwikkelen met behulp van de Bijbel is zeer belangrijk en kostbaar. Het is genade dat we zo met Hem mogen leven. Ook dat we weten dat Hij ons onvoorwaardelijk liefheeft en dat wij mogen leren Hem lief te hebben boven alles en de naaste gelijk onszelf. Bedankt nogmaals en wij danken God.

    • Anne Sofie Kastelein op zegt:

      Dankjewel voor de bemoedigende reactie Sharon! Ik ben dankbaar dat het je heeft mogen helpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.